Policajac se u zatvoru hvalio da je ubio 59 žena

Bivši policajac Mihail Popkov iz Angarska, grada u Istočnom Sibiru u Irkutskoj oblasti, priznao je cimerima u zatvoru da je ubio čak 59 žena, pišu Novosti.
Kako navode, Popkov je 14. januara 2015. osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva 22 žene, ali se kasnije utvrdilo da je on likvidirao još 25 žena. Na kraju se pohvalio da je ubio još 12 devojaka.
 
U periodu od 1992. do 2007. u Angarsku su nestajale žene sa javnih mesta u toku noći i kasnije su u raznim delovima grada pronalazili njihova tela. Žrtve su bile mlade žene od 19 do 28 godina, a samo su četiri bile u dobi od 35 do 40 godina. Istraga je utvrdila da su sve ubijene žene bile pod alkoholom. 
 
Kasnije je utvrđeno da je Popkov više puta napadao žene dok je bio u policijskoj uniformi i u službenom automobilu. Naga tela ubijenih žena nalazili su, ne samo na teritoriji Angarska, već i dva susedna rejona Irkutske oblasti. Sve žrtve su pre ubistva bile silovane. U blizini tela žrtava ostali su tragovi automobila Niva koji je doveo i do ubice. 
 
Popkov je u policiji je prestao da radi 1998. godine. Uhapšen je u junu 2012. u vozu za Vladivostok gde je krenuo da kupi automobil. Brzo je priznao zločine, a kasnije je tvrdio da je on borac protiv amoralnih i da je ubijao žene lakog morala i bludnice pa je sebe nazvao "čistačem društva".
  • Komšija

    11.01.2017 09:04
    Čudo kako svaki psihopata veruje da radi za dobrobit društva...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet