Tužba protiv Trampa zbog zabrane izbeglicama da uđu u SAD

Nekoliko američkih udruženja za zaštitu građanskih prava, među kojima uticajna organizacija ACLU, podnele su danas tužbu protiv američkog predsednika Donalda Trampa zbog njegovog ukaza u kojem se izbeglicama iz nekih muslimanskih zemalja zabranjuje ulazak u SAD.
Udruženja na čelu sa Unijom za slobodu građanskih prava u SAD (ACLU) podnele su tužbu saveznom sudu u Njujorku u kojem se traži da odmah budu oslobođena dvojica iračkih državljana koji se od sinoć nalaze na njujorškom međuarodnom aerodromu "Džon Kenedi" i kojima je na osnovu ukaza zabranjen ulazak u SAD.
 
Organizacije u tužbi navode da Iračani imaju vize za ulazak na teritoriju SAD. 
 
Tužba je podneta protiv Trampa i ministarstva za unutrašnju bezbednosti.
 
Američki predsednik do daljeg je zabranio ulazak u zemlju sirijskim izbeglicama, a tromosečna zabrana izdavanja američkih viza uvedena je za državljane Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena. Kako je objašnjeno, državljanima ovih zemalja je zabranjen ulazak u SAD" kako bi se onemogućio ulazak "radikalnih islamskih terorista".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.