Kako je Dejvid Rokfeler doživeo 101. godinu

Milijarder Dejvid Rokfeler, poslednji iz svoje generacije u toj porodici, preminuo je danas u Njujorku u 101. godini.
Portparol Rokfelerovih Frejžer Sajtel je rekao da je Dejvid Rokfeler preminuo u snu u svom domu u Pokantiko Hilsu u državi Njujork.
 
Dejvid je bio šesto dete Džona D. Rokfelera Juniora i unuk jednog od osnivača Standard oila Džona D. Rokfelera.
 
Nakon što su preminula njegova starija braća i sestre, Rokfeler je vodio ogromnu mrežu porodičnih investicija, između ostalog i JP Morgan Čejs banku.
 
Pored poslovnih, bavio se i porodičnim filantropskim interesima. 2015. godine povodom obeležavanja svog 100. rođendana poklonio je državi Mejn 404 hektara zemlje pored nacionalnog parka.
 
Ono po čemu će ostati upamćen je da je bio spreman da preduzme krajnje radikalne mere kako bi ostao živ. Uprkos tome što neto vrednost Dejvidovog bogatstva iznosi "samo" 3 milijarde dolara - što je mala suma u poređenju s mnogim start-ap tehnološkim milijarderima novijeg doba na Forbsovoj listi, svakako je imao dovoljno novca u prošlosti da zaobiđe bolničke liste čekanja i priušti sebi čak sedam transplantacija srca. Zahvaljujući dugovečnosti koju su mu podarili ovi hirurški zahvati, Dejvid je umro kao najstariji preživeli član porodice Rokfeler, jedino preživelo dete svog oca Džona Rokfelera Juniora i jedini preživeli unuk svog dede Džona Rokfelera. 
 
Prva transplantacija izvršena je 1976. godine, nakon što je Dejvid usled velike saobraćane nesreće doživeo srčani udar. Samo nedelju dana kasnije, Dejvid se vratio svojoj velikoj ljubavi – džogiranju, piše worldnewsdailyreport.com. 
 
U naredne četiri decenije, na svakih šest do sedam godina presađeno mu je po jedno srce, a poslednja transplantacija izvršena je u avgustu 2016. godine, nedelju dana nakon neuspele šeste transplantacije. Trajala je šest sati, a hirurzi su izvršili zahvat u glavnoj rezidenciji na njegovom porodičnom imanju u Pokanriko Hilsu u blizini Njujorka. 
 
Dejvid je tada u šali rekao da planira da živi 200 godina. "Svaki put kada dobijem novo srce, osetim da dah života prostruji mojim telom. Osećam nalet nove energije, osetim se živim", rekao je novinarima. 
 
Ono što je zanimljivo je da je Dejvid ušao u istoriju kao osoba sa najvećim brojem transplantacija srca – nijedna osoba do sada nije uspela da produži svoj život na taj način. 
 
Ipak, to nije sve. Dejvid Rokfeler imao je i dve transplantacije bubrega - jednu 1988, a drugu 2004. godine.
  • Građanin

    24.03.2017 10:01
    cilj je uništiti radnička prav
    Rokfeler je bio član globalista i grupe Bilderberg koji rade na uništavanju radničkih prava, i da interes kompanija bude iznad interesa nacionalnih zemalja.
    ključne teme su bile kako da se svim sredstvima zaustave Donald Tramp u SAD i Bregzit u Velikoj Britaniji, i kako da se, ne birajući sredstva, evropsko javno mnenje ubedi da prihvati sporazum o Transatlantskom trgovinskom i investicionom partnerstvu (TTIP).

    http://www.kurir.rs/planeta/na-ovogodisnjem-sastanku-bildeberg-grupe-reseno-svim-sredstvima-spreciti-pobuine-siromasnih-srusiti-trampa-i-zasutaviti-bregzit-clanak-2320477
    http://svetinjebraniceva.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=456:2012-07-28-18-36-03&catid=38:2010-12-14-18-00-48&Itemid=59
  • G

    22.03.2017 17:56
    @psiholog - hvala vam što ste potvrdili da na žalost živimo u slobodnoj ali neuređenoj državi, obzirom da ste mentalno poremećeno lice koje se lažno predstavlja a na slobodi je umesto na mestu na kojem lice takvog stanja svesti pripada.
    @Zivela EU - dozvolite da se upotrebim vašom maloumnom logikom: idi u EU pa tamo trabunjaj.
  • Deks

    22.03.2017 13:41
    @NS - To što neki satirični sajt objavi satiričnu vest ne znači i da je to istina. Naprotiv ovo je neverovatan i na žalost klasičan primer kako lažne vesti mogu lako da budu plasirane u medijima koji pretenduju da budu ozbiljni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet