Meksički list prekida sa radom zbog bezbednosti novinara

Meksički dnevnik "Norte", koji izlazi u gradu Huarezu na granici sa SAD, prekida sa radom zbog klime nesigurnosti i imuniteta za ubistva novinara u Meksiku.
Direktor lista Oskar Kantu Murguja obavestio je čitaoce o ovoj odluci u oproštajnom pismu objavljenom juče i pod naslovom "Adios!". 
 
Murguja je podsetio na nedavno ubistvo Miroslave Brič u gradu Čihahua, koji je, takođe u istoimenoj državi kao i Huarez. Bričova je bila dopisnik lista "Đornada" i sarađivala je sa dnevnikom "Norte".
 
Murguja navodi da nije spreman da ijedan od njegovih novinara plaća cenu nesigurnosti.
 
Prema podacima Komiteta za zaštitu novinara, od 1992. godine u Meksiku je ubijeno najmanje 38 novinara zbog motiva povezanih sa njihovim radom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet