Na predsedničkim izborima u Iranu 1.600 kandidata

Više od 1.600 kandidata prijavilo se za učešće na predsedničkim izborima u Iranu 19. maja.
Na predsedničkim izborima u Iranu 1.600 kandidata
Foto: Pixabay

Očekuje se da nadležne vlasti u naredne dve nedelje znatno odbace veliki broj prijava kako bi u trku ušlo svega nekoliko ljudi.

Rok za prijavu kandidata istekao je danas, navodi AFP i dodaje da je među prijavljenima više od 130 žena, mada nijednoj nikad nije bilo dozvoljeno da učestvuje na predsedničkim izborima.

Među najpoznatijim ličnostima koje su podnele kandidaturu su aktuelni predsednik Hasan Rohani, Ebrahim Raisi, tvrdokorni sudija i klerik blizak vrhovnom lideru Ajatolu Ali Hameniju, bivši predsednik Mahmud Ahmadinežad, njegov saradnik Hamid Bagaž, kao i gradonačelnik Teherana Bager Galibaf.

  • Glup Soon

    15.04.2017 21:08
    pitam se...
    A jel i oni svakom kandidatu daju po 230 hiljada evra? Pa da pustimo naše da se i tamo kandiduju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.