Drugi osumnjičeni za napad u Parizu predao se belgijskoj policiji

Osumnjičeni za kojim su tragale francuske vlasti posle pucnjave u Parizu, predao se belgijskoj policiji, saopštio je danas portparol francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova.
"Muškarac za kojim su belgijske vlasti raspisale poternicu predao se u policijskoj stanici u Antverpenu", kazao je portparol francuskog MUP-a Pjer-Arni Brande. Napadač koji je u centru Pariza jednog policajca ubio, a dvojicu ranio, identifikovan je, ali njegovo ime neće biti otkriveno dok istražitelji ne utvrde da li je imao saučesnike, izjavio je ranije pariski tužilac Fransoa Molen.
 
Islamska država ranije je preuzela odgovornost za napad navodeći da je napadač Belgijanac Abu Jusef. Neimenovani izvor je prethodno rekao za CNN da je "napadač bio poznat francuskim bezbednosnim službama koje se bave islamističkim aktivnostima".
 
Francuski predsednik Fransoa Oland zakazao je sinoć hitan sastanak. Incident se dogodio nekoliko dana pred predsedničke izbore u Francuskoj, a predsednički kandidati Marin le Pen i Fransoa Fijon otkazali su predizborne aktivnosti.
 
Francuska je u potpunosti mobilisala svoje bezbednosne snage, uključujući i elitne jedinice, da bi se osigurala bezbednost građana tokom predstojećih predsedničkih izbora, posle pucnjave u centru Pariza, izjavio je danas premijer Bernar Kaznev, posle vanrednog sastanka sa najvišim bezbednosnim zvaničnicima.
 
Elitne jedinice će, kako je naveo, biti podrška za 50.000 policajaca već određenih za obezbeđivanje izbora.
  • Vladimir

    21.04.2017 14:18
    Globalni problem
    Kada ce shvatiti da dok kao Izrael ne naprave nekoliko nivoa bezbednosti desavace se ovakve stvari. Terorizam je globalni problem, a ocigledno ni jedna zemlja jos nije smislila iole funkcionalnu taktiku za zastitu od teroristickih akcija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.