Poslednja štampana izdanja dva dugogodišnja makedonska lista

U Makedoniji su danas objavljena poslednja izdanja dnevnih novina Utrinski vesnik i Vest, koje su na tržištu bile skoro dve decenije.
Utrinski vesnik je izlazio 18 godina sa štampanih 5.369 brojeva, a Vest se na trafikama pojavljivala 17 godina.
 
Ta dva lista, vlasništvo kompanije Medija print Makedonija, nastaviće da rade kao internet portal, a jedino će treći dnevni list Dnevnik produžiti da izlazi u štampanom izdanju.
 
Iz te kompanije je izašao list Makedonski sport, a ilustrovani ženski nedeljnik Tea moderna nastaviće da izlazi u okviru Dnevnika.
 
Razlog za zatvaranje tih nekoliko medija je loša finansijska situacija kompanije MPM. Firma Gragički centar koja je vlasnik MPM, izdavača novina Dnevnik, Utrinski vesnik, Best, Makedonski sport i Tea moderna, nedavno je započela stečajni postupak.
 
Novinari tih medija koji će produžiti da rade biće prijavljeni na novoformiranu firmu u kojoj će od 230 zaposlenih u MPM ostati 113 novinara i administrativaca.
 
Prema novinarima, razlog za loše poslovanje kompanije MPM je loša uprava njenog vlasnika Srđana Kerima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet