Tramp uvodi nove sankcije Venecueli

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa uvodi nove sankcije članovima Vrhovnog suda Venecuele.
Takva odluka je doneta nakon nekoliko njihovih odluka za koje SAD procenjuju da su doprinele umanjenju moći Kongresa koji je pod kontrolom opozicije, što je za posledicu imalo proteste širom zemlje.
 
Ministarstvo finansija SAD saopštilo je da će zamrznuti imovinu osam vladinih zvaničnika, članova Vrhovnog suda, u "cilju da se podrži narod Venecuele u njihovom naporu da se zaštiti i unapredi demokratska vladavina".
 
U Venecueli je u martu doneta odluka da se Kongresu oduzme moć, što je kasnije opozvano nakon talasa kritika širom sveta. Ta odluka je izazvala svakodnevne proteste, koji se i dalje održavaju širom zemlje, a do sada je preko 40 ljudi poginulo.
 
Ovo je drugi put da SAD uvodi sankcije Venecueli otkad je Tramp došao na poziciju predsednika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.