Terorista spremao napad na crkvu u Helsinkiju

Finska policija saopštila je da je u nedelju pokrenula operaciju povodom pretnje terorističkim napadom na crkvu u centru Helsinkija.
Terorista spremao napad na crkvu u Helsinkiju
Foto: Pixabay
"Policija je saznala činjenice na osnovu kojih se posumnjalo da se sprema teroristički akt. Prema dobijenoj informaciji, crkva Tempeliaukio je bila meta. Policija je preduzela sve moguće mere kako bi odgovorila na pretnju", saopštio je finski Nacionalni istražni biro.
 
Policija Helsinkija je navela da je uputila nekoliko jedinica u patrole u blizini crkve Tempeliaukio, koja je poznata turistička lokacija, u pokušaju da na tom području uhvati osumnjičenog. U saopštenju NBI je objavljeno da je operacija okončana, ali osumnjičeni nije pronađen.
 
Rojters podseća da je finska Bezbednosna obaveštajna služba (Supo) prošle srede podigla nivo pretnje u toj zemlji, nakon saznanja o ozbiljnim projektima i planovima vezanim za terorizam u Finskoj. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet