FOTO: Muke na letovanju: na Sitoniji kiša, grad i poplave

Turiste iz Srbije koji se trenutno nalaze na letovanju u Grčkoj, na Sitoniji, umesto vrelog sunca i mora, dočekali su hladno vreme, provale oblaka i grad, a mnoga mesta imaju i problema sa poplavama.
Svima koji su pretrpeli štetu na vozilima, sutra će se izdati potvrda o vanrednoj situaciji koja će koristiti kod naplate štete kod osiguravajućih kuća.
 
Razlog je oluja nazvana "Meduza", koja se nadvila nad jugom Balkana, a meteorolozi kažu da se stabilizacija očekuje do kraja dana. 
 
Ivica Terzić je u mestu Toroni u Sitoniji, na drugom prstu Halkidikija. "Od sinoć pada kiša, a od jutros su poplave. Decu sam uspeo da evakuišem", rekao je Ivica.
 
Ima, kaže, dosta turista iz Srbije, a svima su kola poplavljena. "Ne dobijamo nikakve informacije da li će neko doći jer ima odrona i na putu, ne može da se dođe do ovog mesta. Vrlo je nezgodna situacija, trenutno voda polako odlazi, stala je kiša, ali grčke službe još nisu reagovale, nemamo nikakve informacije ni od gazda kod kojih smo smešteni", rekao je Ivica.
 
Toroni je danas obišao generalni konzul Srbije u Solunu Siniša Pavić, koji se uverio u ozbiljnost situacije, ali i u činjenicu da padavine polako prestaju, mada pojedini delovi tog mesta još nisu pristupačni, saopštio je Generalni konzulat Srbije u Solunu.
 
Važna informacija dobijena od lokalnih vlasti, za sve koji su pretrpeli štetu na vozilima, jeste da će im sutra izdati potvrdu o vanrednoj situaciji koja će koristiti prilikom naplate štete kod osiguravajućih kuća, navedeno je u saopštenju.
 
Radi eventualnih daljih informacija o nastaloj situaciji, svi zainteresovani u naredna 24 sata mogu da se obrate na telefon Generalnog konzulata Srbije u Solunu +30 2310 244 265, navedeno je na sajtu Konzulata.
  • Metamorfozis

    18.07.2017 14:31
    Padalo
    Duvalo
    Ko ima infraskstrukturu nije bilo strasno
    U Toroniju je bilo gadno ali sredjuje se
    Bujicnih tokova je bilo svuda ali su brze prosli gde ima odvoda i drenaze
    Putevi rascisceni
    Ne ceka se odluka komisija
    Odmah se radi
    Sanira se steta
    E to pisite
    More toplo
    Ima vode ima struje
    Ko moze i ume pomaze
  • Salamander

    18.07.2017 08:54
    Padalo pa proslo, u Grckoj
    A nekultura i bezobrazluk ostaju
    Na Jadranu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.