VIDEO: Tunis zabranio lukama da prime desničarski anti-migrantski brod

Vlasti Tunisa naložile su komercijalnim lukama u toj zemlji da onemoguće pristajanje broda desničarske organizacije "Odbranimo Evropu" koji plovi Mediteranom s porukom uperenom protiv migranata.
Dok je brod "C-Star" plovio tokom vikenda međunarodnim vodama blizu obale Tunisa, ribari i borci za ljudska prava razvili su u gradu Zarzisu transparent na kojem je pisalo "Ne rasizmu".
 
Direktor luke u Zarzisu Karim Nuira rekao je za Asošiejted pres da taj brod nikad nije tražio dozvolu za pristajanje u Zarzis, ali da je Ministarstvo saobraćaja dalo instrukciju lukama da zabrane ulaz brodu "C-Star".
 
Desničarska organizacija "Odbranimo Evropu" (Defend Europe) navodi da nadgleda grupe za pomoć koje spašavaju migrante, koji plaćaju velike sume novca da nebezbednim brodovima pređu u Evropu, i tvrdi da članovi tih grupa saučestvuju u trgovini ljudima.
 
  • Imenjak

    08.08.2017 12:46
    Nemere jerbo desnicarski brodoplov skrece samo u desno.
  • Salmonela

    08.08.2017 07:03
    Da neko ima mu%a neko bi ga vec torpedirao...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet