VIDEO: Dva dečaka spasena iz ruševina u Italiji

Spasilačke ekipe izvukle su dvojicu dečaka koji su bili zarobljeni u ruševinama kuće nakon zemljotresa koji je sinoć pogodio italijansko ostrvo Iskiju.
Jedan od dečaka (11) spasao je svog brata (4) tako što ga je gurnuo pod krevet posle zemljotresa na Iskiji, saopštila je policija. "A onda je četkom udarao ruševine kako bi prizvao spasioce", rekao je komandir Andrea Đentile.
 
U ranim jutarnjim satima iz ruševina je najpre spasen njihov sedmomesečni brat.
 
Ranije danas, iz ruševina su izvučena dva muškarca i dve žene, od kojih je jedna osoba u kritičnom stanju. Poginule su i dve žene, koje još nisu identifikovane. Jedna žena je poginula u mestu Kazamikola u severnom delu ostrva kada su je pogodile krhotine koje su padale sa crkve, a druga kada se srušila zgrada. U zemljotresu je povređeno još najmanje 39 osoba.
 
Zbog zemljotresa, brojni turisti su od jutros napustili to popularno ostrvo.
 
 
Posle glavnog zemljotresa usledilo je oko 15 manjih potresa. 
 
Lokalne vlasti su navele da evakuacija turista nije bila prioritet tokom noći, već pronalazak nestalih i izvlačenje preživelih iz ruševina.
 
Prema izveštajima, najmanje šest zgrada i nekoliko istorijski značajnih zdanja se srušilo, javlja britanski "Ekspres", pozivajući se na italijanske medije koji su ranije naveli: "Nakon zemljotresa srušena je nenaseljena zgrada na Mario trgu. Crkva Čistilišta je uništena, kao i pristup brojnim hotelima. Ima nekoliko povređenih, a neki se vode i kao nestali. U toku su akcije policije i vatrogasaca, kao i medicinskih službi".
 
Iskija je uz ostrvo Kapri jedno od omiljenih turističkih destinacija u Italiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.