Rusija preti blokadom Fejsbuka

Šef ruske Federalne agencije za komunikaciju Aleksandar Žarov rekao je da će Moskva blokirati pristup Fejsbuku sledeće godine ako ta kompanija u Rusiji ne bude skladištila podatke.
Rusija preti blokadom Fejsbuka
Foto: Pixabay
Žarov je rekao da će Federalna agencija za komunikacije raditi kako bi "primorala Fejsbuk da se povinuje zakonima" o ličnim podacima, koji nalaže stranim kompanijama da takve podatke o ruskim državljanima skladišti u Rusiji.
 
Kritičari zakona, koji je stupio na snagu 2015. godine, kažu da se time ti podaci potencijalno izlažu ruskim obaveštajnim službama.
 
Žarov je rekao da ruska vlada razume da je Fejsbuk "jedinstveni servis", ali je dodao da neće biti izuzetaka i da će sledeće godine morati da blokira Fejsbuk ako se ne povinuje
  • Promennjeno mesto

    26.09.2017 23:33
    Pošteno
    Gde se sada čuvaju podaci? I ko može njima da pristupi?
    I rusi bi deo kolača podataka, ko zna kakvih i ko zna o kome.
  • Lala

    26.09.2017 19:46
    crnjak
    Rulje sve vise tonu u mrak i diktaturu.
  • Novosadjanin

    26.09.2017 16:44
    Tako i treba
    Bravo za Ruse!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet