Potvrđeno: Japanska novinarka preminula nakon 159 sati prekovremenog rada

Japanska novinarka Miva Sado preminula je od posledica srčanog udara 2013. godine, a nakon što je na radnom mestu provela 159 sati prekovremenog rada.
Potvrđeno: Japanska novinarka preminula nakon 159 sati prekovremenog rada
Foto: Pixabay
To su dokazali istražitelji, a preneo je CNN.
 
Miva Sado (31), reporterka koja se bavila analizom političkog sveta u Japanu, sedmicama je ostajala na poslu duže nego što je trebalo, zaključak je istraživanja koje je sprovedeno četiri godine nakon njene smrti. 
 
Sado je preminula 2013. godine radeći za televiziju NHK, a okolnosti njene smrti postale su javne tek ove sedmice. 
 
TV stanica se obavezala da će uraditi sve što je u njenoj moći kako bi sprečila ponavljanje slučaja. 
 
Sličan događaj desio se 2015. godine kada je japanski stručnjak za marketing Macuri Takahaši izvršio samoubistvo nakon 105 prekovremenih radnih sati koje je dobio kao kaznu. 
 
Direktor kompanije u kojoj je Takahaši radio je nakon incidenta podneo ostavku. 
 
Radna kultura u Japanu kontroverzna je upravo zbog iscrpljujućih radnih sati koji često uzimaju danak kroz zdravlje zaposlenih. 
 
Novi zakon o radu, koji je donet 2014. godine, pokušao je da poboljša položaj radnika, ali se kompanije uglavnom ne pridržavaju novog pravilnika.
  • abra_ka_dzabra

    08.10.2017 12:26
    AV ostaje i DUPLO duze na poslu i opet USPEVA nekako i nije klonuo!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet