Devojčica preživela pad aviona, spasila je učiteljica

Trogodišnjoj devojčici koja je jedina preživela pad aviona na krajnjem istoku Rusije život je najverovatnije spasila učiteljica.
Kako prenosi "Raša tudej", lokalni zvaničnici tražili su da ona bude posthumno nagrađena pošto je devojčicu zaštitila svojim telom.
 
Olga Laponikova, učiteljica u ruskom selu Nelkan, putovala je putničkim avionom zajedno sa još petoro putnika i dva člana posade.
 
Sedela je pored trogodišnje devojčice koja je jedina preživela pad letelice. "Pokrila je devojčicu sopstvenim telom. Tako su je našli, ležala je preko devojčice. Čak i u toj situaciji, nije mogla da uradi ništa drugačije. Čak iako je znala da je to to, njen cilj je bio da spasi dete. Samo želim da bude nagrađena, posthumno", navela je njena koleginica Nina Pakhomova.
 
Devojčica Zasmina Leontijeva je trenutno u bolnici u Kabarovsku. Doktori navode da je u stabilnom stanju i da je čeka operacija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet