Iran naložio provajderima da ukinu aplikaciju Telegram

Iranske vlasti naložile su provajderima da otkažu popularnu aplikaciju Telegram za slanje poruke na društvenim mrežama, prenela je iranska agencija Mehr.
Iran naložio provajderima da ukinu aplikaciju Telegram
Foto: Pixabay
Vlasti Irana su u martu najavile da planiraju da ograniče pristup Telegramu zbog zaštite nacionalne bezbednosti. Zabrana Telegrama je odgovor na "negativnu ulogu" koju je ta aplikacija imala tokom prošlogodišnjih antivladinih protesta u Iranu, u kojima je život izgubilo 25 osoba, a više od 5.000 ljudi je uhapšeno. 
 
Telegram, koji ima oko 40 miliona korisnika u Iranu, bio je privremeno blokiran tokom antivladinih protesta u januaru. Ipak, oko 10 odsto korisnika uspelo je i tada da ga koristi preko proksi servera.
  • Telegram

    27.04.2018 08:39
    Zabrana
    Rusija i Iran.
    To po mojem mišljenju znači da imaju dobru enkripciju i ovi ne mogu da je provale čim je zabranjuju. Taman nastavljam da je koristim!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet