Lukašenko položio zakletvu

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko položio je danas zakletvu na ceremoniji u Minsku, koju su bojkotovali ambasadori zapadnih zemalja.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko položio je danas zakletvu na ceremoniji u Minsku, koju su bojkotovali ambasadori zapadnih zemalja.

"Voljom naroda Belorusije, Aleksandar Lukašenko je izabran za predsednika Belorusije. Birači su tako odlučili u slobodnim i demokratskim izborima", kazala je predsednica Centralne izborne komisije Lidija Jermošina pre nego što je Lukašenko položio zakletvu i započeo novi, peti mandat na mestu prvog čoveka Belorusije.

Zapad i beloruska opozicija smatraju da su decembarski izbori, nakon kojih je u uličnim protestima uhapšeno na stotine ljudi, među kojima su i lideri opozicije, obilovali nepravilnostima. Lukašenko je posle izbora, na kojima je ubedljivo pobedio, izjavio da su obaveštajne službe Nemačke i Poljske planirale da ga svrgnu sa vlasti i time ih posredno optužio za ulogu u postizbornim protestima u Minsku.

Zapad zahteva od Lukašenka da oslobodi uhapšene opozicione aktiviste, među kojima su i četvorica njegovih izbornih rivala.

  • anonimus

    23.01.2011 13:50
    moraju tako,za početak
    vide i strane zemlje,da Lukašenku ne mogu ništa.ali moraju da glume oštrinu zbog svojih birača,kao i zbog svih tranzicionih(i budućih)zemalja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet