Vikiliks: Iran uz Kinu pravi atomsku bombu

Nova dokumenta objavljena na sajtu Vikiliks otkrivaju da Iran užurbano radi na proizvodnji atomske bombe uz podršku Kine.

Nova dokumenta objavljena na sajtu Vikiliks otkrivaju da Iran užurbano radi na proizvodnji atomske bombe uz podršku Kine. Kako se navodi u jednom novinskom članku, iranska vlada pri tom sistematski izbegava sankcije kako bi unapredila svoj nuklearni program.

Kako se navodi, američko ministarstvo spoljnih poslova je u brojnim izveštajima izrazilo zabrinutost zbog toga što kineski zvaničnici dobijaju informacije o daljem širenju raketne tehnike, ali da je bilo vrlo malo ili gotovo nikakvih povratnih informacija iz Pekinga o situaciji u vezi sa istragom ili mogućim koracima.

Kako se navodi u izveštaju, iz američkih dokumenata proizilazi da predsednik Mahmud Ahmadinedžad ulaže napore da što pre napravi atomsku bombu - pre nego što njegova zemlja doživi privredni kolaps.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet