VIDEO: Snimci trenutka eksplozije u Moskvi

Najmanje 35 poginulih i preko 170 ranjenih najnoviji je bilans bombaša samoubice koji je juče izazvao eksploziju  na moskovskom aerodromu Domodedovo, a među povređenima je i jedan državljanin Srbije.

Najmanje 35 poginulih i preko 170 ranjenih najnoviji je bilans bombaša samoubice koji je juče izazvao eksploziju  na moskovskom aerodromu Domodedovo, a među povređenima je i jedan državljanin Srbije, koji je pušten na kućno lečenje.

Među poginulima je i šest stranaca, dva Britanca i po jedan građanin Nemačke, Tadžikistana, Uzbekistana i Kirgistana. Četvoro povređenih je u kritičnom stanju, a njih 39 je u teškom, napominju moskovski mediji, dodajući da se očekuje veći broj žrtava, jer je aerodrom udaljen od grada 40 kilometara i vozilima Hitne pomoći treba dugo vremena da stignu do najbliže bolnice.

Predstavnica ruskog tužilaštva Tatjana Morozova izjavila je da se eksplozija dogodila u sali za dolaske. U eksploziji je povređen državljanin Srbije Milorad Miljković, izjavila je ambasadorka Srbije u Rusiji Jelica Kurjak. Miljković je hospitalizovan, ima otvoreni prelom ruke, povređena mu je noga i oko i nije u životnoj opasnosti, dodala je ambasadorka.

Na aerodromu je pronađena glava osobe koja je osumnjičena da je izvela napad. U pitanju je muškarac, star između 30 i 35 godina koji "izgleda kao Arapin", a policija traga za još trojicom muškaraca koji se dovode u vezu sa ovim napadom.

Trojica muškaraca došla su na aerodrom s bombašem samoubicom, a "nastavili su svojim putem" nakon što je on aktivirao eksploziv, navodi agencija. RIA Novosti, s druge strane, piše da su ruske tajne službe imale informacije o tome da je planiran napad na jedan od moskovskih aerodroma.

Portparol ruske Istražne komisije Vladimir Markin saopštio je da istražitelji pokušavaju da identifikuju napadača, kao i da je pokrenut krivični postupak po otpužbama za terorizam, ubistvo i nelegano posedovanje oružja. Aerodrom Domodedovo godišnje usluži oko 22,5 miliona putnika, a oko 60 odsto letova su letovi evropskih aviokompanija.

 

  • Martin

    25.01.2011 09:00
    Na žalost, osobe koje su spremne da izvrše takav čin, nema šta da im padne na pamet, jer je nemaju.
  • Iskreno !

    24.01.2011 21:14
    Saucesce !
    Iskreno saucesce porodicama nastradali.Nadam se da ce reakcija vlasti biti brza i ostra, da u buducnosti nikom ne padne na pamet ovakav cin.
    Nasa vlast treba da izvuce pouku iz ove nesrece i predupredi tako nesto a ne da nas iznenadi sneg u Decembru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.