Uhapšen jedan od vođa "škaljarskog" klana

Kotoranin Jovan Vukotić koji važi za vođu "škaljarskog" kriminalnog klana uhapšen je u Turskoj i sinoć je isporučen Srbiji, objavili su podgorički mediji, a potvrđeno je i agenciji Beta u crnogorskoj policiji.
Uhapšen jedan od vođa "škaljarskog" klana
Foto: Pixabay
Vukotić ima dvojno državljanstvo i Turska nije htela da ga isporuči Grčkoj koja ga potražuje. 
 
Prethodno su pojedini mediji javili da su braća Jovica i Igor Vukotić uhapšeni juče ujutro u Turskoj. 
 
Kako navode u MUP-u Srbije, Vukotić je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe "škaljarci", za kojim su grčke vlasti tokom 2017. godine raspisale crvenu međunarodnu poternicu zbog krijumčarenja 136 kilograma kokaina.
 
"Škaljarci" se pored krijumčarenja velike količine narkotika, dovode u vezu i sa drugim teškim krivičnim delima, ubistvima, nelegalnim držanjem oružja i slično.
 
Crnogorske vlasti raspisale su nedavno međunarodnu poternicu za Igorom Vukotićem, koga sumnjiče za pripremanje više krivičnih dela.
 
Specijalno tužilaštvo nekoliko meseci istraživalo je delovanje grupa koje su, kako osnovano sumnjaju, formirali Igor Vukotić, Erogen Brajović i Ranko Radulović, čiji je cilj, prema navodima iz naredbe za sprovođenje istrage, bio likvidacija policijskih funkcionera, službenika ANB, bezbednosno interesantnih osoba. 
 
Na meti petnaestočlane grupe, prema saznanjima do kojih je došao specijalni policijski tim, bio je i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.
  • Miki Maus

    11.09.2018 16:04
    Pravda.
    Uvek se ruzno govori o svim Crnogorcima kada se spominje neka tema u vezi kriminala. Crnogoraca ima zaista mnogo u kriminalnoj sferi i to je na zalost tacno. Ali Srbin poreklom Crnogorac je i Novak Djokovic pa je onda sve u redu. Zelim da kazem da treba odvajati zito od kukolja. Takodje svi koji ne vole izbeglice i ijekavicu u NS-u neka se sete Nikole Tesle kog svi u inostranstvu spominjemo kao Srbina a koji nije ni iz Kikinde ni iz Sombora a ni iz Kraljeva. Mi Srbi bi se i na mesecu podelili.
  • Žalosno

    11.09.2018 09:42
    U nedostatku dokaza...
    Nadam se da je spremno izvinjenje od nekog iz pravosuđa, kao i odšteta od našeg novca za porez.
    Poslednje što očekujem je osuda i njegovo fizičko smeštanje u zatvorene prostorije na duže vreme.
    A zatim, pošto mu se ne može dva puta suditi za isto delo, sledi razvijanje biznisa.
    I čekanje da pravda stigne u vidu "marmelade", s nadom da neće dokačiti nijednog prolaznika.
    To je zemlja u kojoj živim.
    A zemlja u kojoj sam nekada živeo, ne bi isterivala putnike iz autobusa na granici prezentujući snagu kontrole, već ne bi dozvolila da "marmelada" ikada pređe njenu granicu.
  • aleksandar

    11.09.2018 07:08
    Zasto Srbiji????On je strani drzavljan ili je dobio dvojno posto su svi vidjeniji crnogorci u Beograd!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.