Gugl najveći brend, Koka-kola žestoko pada

Najpoznatije bezalkoholno piće na svetu više se ne nalazi među deset najboljih svetskih brendova, dok je internet pretraživač Google ove godine postao prvi brend sa vrednošću od 44 milijarde dolara.
Najpoznatije bezalkoholno piće na svetu više se ne nalazi među deset najboljih svetskih brendova, kaže analiza kuće Brend Fajnens. U rang listi 500 brendova na svetu, poznatu sodu iz Atlante prošlogodišnji gubitak od devet milijardi dolara te činjenica da je među potrošačima sve snažniji trend korištenja tzv. zdravih pića, oborili li su na 16. mesto.

Internet pretraživač Google je ove godine postao prvi brend sa vrednošću od 44 milijarde dolara. Na drugom mestu je Majkrosoft, još jedna kompanija koja predstavlja nove tehnologije. Aj-Bi-Em je na četvrtom mjestu, a Epl, koji je prošle godine bio na 20. mestu, sada je na osmom, načinivši ogroman pomak zahvaljujući inovativnom dizajnu, odanim potrošačima i odlično odrađenim marketinškim aktivnostima.

Anja Bajer Minkara, brend konsultant iz kompanije Brend doktor, kaže da je za određivanje vrednosti brenda vrlo bitna emocija kod potrošača. "Googl je primer pozitivne emocije i funkcionalnosti, koristan je, a stalno brine o svojim korisnicima, nudi im stalno novi dizajn i sadržaje. Zbog toga se i događa da, na primer, vrednost brenda H&M raste, što se može pripisati receciji, ali je bitno uočiti i da vrednost brenda Luj Viton raste, što znači da su potrošači i u krizi spremni da izdvoje za dobar brend", rekla je ona.
  • pazi

    14.04.2011 07:16
    kad prevodiš
    U Americi se to zove "soda", kod nas "gazirano piće".
  • u zdravlje

    24.03.2011 08:24
    da li u cocacoli ima aspartama
    progulglajte ga zarad zdravlja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.