Okeansko dno se pomerilo 24 metra

Okensko dno u blizini epicentra razornog zemljotresa koji je pogodio Japan 11. marta pomerilo se za 24 metra, saopštili su danas japanski zvaničnici.
Okensko dno u blizini epicentra razornog zemljotresa koji je pogodio Japan 11. marta pomerilo se za 24 metra, saopštili su danas japanski zvaničnici.

Senzori su zabeležili da se deo dna Pacifickog okeana pomerio 24 metra u pravcu jug-jugoistok u odnosu na poziciju pre zemljotresa, koji je izazvao cunami koji je razorio veliku površinu severoistočne obale Japana, prenela je agencija AFP.

Kako je navedeno, ovo podvodno pomeranje je preko četiri puta veće nego bilo koje pomeranje zabeleženo na kopnu, gde se deo poluostrva Ošika u prefekturi Mijagi pomerio 5,3 metra.

Američki institut za geologiju saopštio je prošlog meseca da se najveće japansko ostrvo Honšu pomerilo za 2,4 metra zbog prošlomesečnog zemljotresa, najjačeg koji je ikada pogodio taj arhipelag.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet