Bičevana zbog prevare

Pripadnici indonezijske šerijatske policije bičevali su danas Irdajanti Muhtar jer je bila u vezi sa drugim muškarcem tokom brakorazvodne parnice.

Pripadnici indonezijske šerijatske policije bičevali su danas Irdajanti Muhtar jer je bila u vezi sa drugim muškarcem tokom brakorazvodne parnice.

Ona je kažnjena u gradu Jantu naočigled 200 ljudi. Okupljeni su svojim mobilnim telefonima i kamerama snimali sprovođenje brutalne kazne i zahtevali da bude još jače bičevana.

Tužioci su na suđenju istakli da je ona kriva jer je bila "u blizini" drugog muškarca. Za takav prestup, prema šerijatskom zakonu, sledi kazna od tri do devet udaraca bičem.

Irdajanti su prijavile komšije nakon što su je videli sa muškarcem u spavaćoj sobi. Oni, međutim, nisu bili sigurni šta su njih dvoje zaista tamo radili, ali to je bilo dovoljno da bude privedena u policijsku stanicu i optužena za prevaru. Irdajanti je jedna od četiri osobe, uključujući muškarca sa kojim je bila viđena, koji su osuđeni na kaznu bičevanja zbog prevare.

  • Richard Dawkins

    12.04.2011 08:22
    religija je zlo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.