Požar u katedrali Sagrada Familia

Oko 1.500 turista evakuisano je danas iz katedrale "Sagrada familija" (Sveta porodica), popularnoj turističkoj destinaciji u Barseloni, nakon što je u crkvi podmetnut požar, javljaju svetske agencije.

Oko 1.500 turista evakuisano je danas iz katedrale "Sagrada familija" (Sveta porodica), popularnoj turističkoj destinaciji u Barseloni, nakon što je u crkvi podmetnut požar, javljaju svetske agencije.

Vatra se pojavila u kripti crkve. Požar je vrlo brzo ugašen a poznata katedrala nije oštećena.

Policija je uhapsila osunjičenog za podmetanje požara, javili su zvaničnici.

Katedrala je zatvorena za posetioce, a otvoriće se kada bude ocenjeno da je bezbedna za posetioce.

"Sagrada familija" još uvek je u konstrukciji, posle više od 100 godina. Nacrt za crkvu napravio je Antoni Gaudi, arhitekta poznat po svojim neobičnim zgradama podignutim u Barseloni. Gaudi je planirao da crkva ima 18 kula, 12 za apostole, četiri za jevanđeliste, jednu za Devicu Mariju i najvišu, posvećenu Hristu.

Hordi Fauli, arhitekta, kaže da bi rad na ovom zdanju, koji se finansira iz privatnih fondova, mogao biti završen do 2026. godine, na stotu godišnjicu Gaudijeve smrti.

Kada su Gaudija jednom upitali zašto mu je potrebno toliko puno vremena da završi crkvu, on je odgovorio: "Mom klijentu - a to je Bog - se ne žuri".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.