Italijani love žabe po Austriji

Austrijske vlasti ustanovile su da već nedeljama u tu zemlju dolazi sve više lovaca na žabe iz Italije.

Austrijske vlasti ustanovile su da već nedeljama u tu zemlju dolazi sve više lovaca na žabe iz Italije. "Oni dolaze čak i autobusima", kritikovao je Bernhard Gutleb, šef odeljenja za zaštitu životne sredine vlade pokrajine Koruška.

Italijani, koji u većem broju dolaze u austrijsku pokrajinu Korušku, love braon žabe duž ograda koje su postavljene za zaštitu žaba od automobila na putevima. "Sada su te ograde postale omiljeno mesto lovaca", naglasio je Gutleb.

Žabe su širom sveta traženi delikates. Tako do jedne milijarde žaba godišnje dospe u lonce, a najveći potrošači su Italijani, Francuzi, Belgijanci, Portugalci. Oko 250 miliona tona žabljih bataka godišnje pojedu ljubitelji ovih specijaliteta. "Za dva žablja bataka lovci na žabe dobiju po jedan evro", objasnio je Gutleb, ukazujući da je to unosan posao.

U Austriji su žabe zaštićena vrsta životinja. "Njihovo prikupljanje ili ubijanje je zabranjeno", podseća Gutleb ističući da zakon predviđa kazne od 3.650 evra. Međutim do sada nije uhvaćen nijedan lovac na žabe, niti je osuđen. "Naši službenici nažalost nemaju pravo da uhapse nekog. Mi možemo samo lovce na žabe upozoriti da je to kod nas zabranjeno", rekao je on dodajući da se ne radi o nekakvoj šali, već da je lov na žabe postao problem.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.