Gotovina počasni građanin Splita

Splitsko Gradsko veće je u četvrtak jednoglasno donelo odluku da se Anti Gotovini dodeli neki od središnjih trgova u Splitu, prenose hrvatski mediji.
Splitsko Gradsko veće je u četvrtak jednoglasno donelo odluku da se Anti Gotovini dodeli neki od središnjih trgova u Splitu, prenose hrvatski mediji.

Jedini uslov je da Komisija za imenovanje ulica, trgova i spomenika odobri inicijativu, kao i sam Ante Gotovina.

Ljubica Vrdoljak, bliska HGS-u, partiji gradonačelnika Splita Željka Keruma, obrušila na SDP, ali i HDZ jer su dozvolili da Hag dobije pravnu nadležnost nad Olujom.

"Kako ne bi nanelo štetu generalu nazivajući neki od trga njegovim imenom, možemo se čuti s njim već za dvadesetak minuta, nakon što se završi sednica. Inicijativu podržava većina Hrvata, jer se osećaju povređenima osudom generalima" rekao je Jure Šundov, zamenik splitskog gradonačelnika i Gotovinin saborac.

Postupak proglašenja generala Ante Gotovine počasnim građaninom Splita je u proceduri od 2001. godine, a samo se čeka odobrenje komisije za dodelu javnih priznanja.
  • janko

    23.04.2011 15:36
    zar nije bilo na ovom forumu
    zar cetnici i ustase nisu zajedno ratovali.... zaboravi li, kratka pameti... a i generala .sratka zaboravljas? eh s.rBenda ostaje se.Benda
  • cetnik

    22.04.2011 07:10
    o janko ustaso
    ako nemas sta reci vezano za clanak bolje i da ne kenjas
  • Radenko

    21.04.2011 22:11
    .eb.m mater svakom Srbinu koji ide u split ili u kurvatsku na more !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.