Prvi napad "Predatora" na Libiju

Sjedinjene Američke Države saopštile su da su izvele prvi napad bespilotnom letelicom tipa "Predator" u Libiji, dok pobunjenici tvrde da pro-vladine snage, prema svemu sudeći, prekidaju opsadu njihovog uporišta u blizini Tripolija.
jedinjene Američke Države saopštile su da su izvele prvi napad bespilotnom letelicom tipa "Predator" u Libiji, dok pobunjenici tvrde da pro-vladine snage, prema svemu sudeći, prekidaju opsadu njihovog uporišta u blizini Tripolija.

U saopštenju američkog Sekretarijata za odbranu navodi se da je napad iz vazduha izveden danas, ali ne i njegova meta.

U međuvremenu, u Misrati, u kojoj su možda vođene najžeće borbe od početka konflikta u Libiji, pobunjenici od jutros tvrde da su ostvarili pobedu, jer su se snage lojalne Moameru Gadafiju povukle. Libijski zvaničnici su juče poručili da će se vojska povući iz grada i ostaviti njegovu sudbinu u rukama "plemena iz okoline Misrate i naroda koji živi u tom gradu".

Ranije danas, NATO snage bombardovale su oblast blizu Gadafijevog sedišta u Tripoliju, pogodivši ono što novinari opisuju kao vojni objekat. Nema izveštaja o povredama.

Istovremeno, ministarstvo spoljnih poslova Italije saopštilo je da su libijske vlasti oslobodile italijanski brod koji je od prošlog meseca zajedno sa svojih 11 članova posade bio zatočen u luci Tripolija. Brod, koji je bio u službi italijanske naftne kompanije, zauzet je neposredno pred početak akcije međunarodne koalicije, koja sprovodi odluku Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o uvođenju zone zabrane letenja iznad Libije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.