Obnova Japana možda i 10 godina

Obnova japanskih gradova razorenih u katastrofalnom zemljotresu i cunamiju 11. marta mogla bi da potraje 10 godina, saopštio je danas savetodavni panel pri japanskoj vladi.

Obnova japanskih gradova razorenih u katastrofalnom zemljotresu i cunamiju 11. marta mogla bi da potraje 10 godina, saopštio je danas savetodavni panel pri japanskoj vladi.

"Prve tri godine radilo bi se na izgradnji puteva i privremenih stambenih objekata", rekao je Jun Io, član saveta koji je formiran posle zemljotresa kako bi uputio vladu u način na koji bi trebalo da se sprovede rekonstrukcija pogodjenog severoistoka zemlje. Io, stručnjak za političke nauke, rekao je da bi naredne četiri godine bile potrebne kako bi se obnovili gradovi, što bi, kako je istakao, moglo da potraje i duže.

"Treba da imamo u vidu da je ugroženo područje znatno veće od grada Kobea", rekao je Io, podsećajući na snažan zemljotres koji je 1995. godine razorio ovaj japanski grad na jugu ostrva Honšu. Stručni savet je istakao da zemljotres i cunami, koji su Japan pogodili 11. marta, ukazuju na nedostatke centralizovane vlasti i pozvao da se uspostavi veća regionalna autonomija.

  • Dr Petrović

    26.04.2011 16:32
    Ma oni su kiš-miške, bre!
    Mi ćemo za to vreme već pola koridora 10 da završimo.
    I još jedan stub na mostu kod Beške.
    I počećemo i Žeželjev most.
    I počećemo još 3-4 bolnice i podzemne garaže i tržne centre.
    Aha!
    I ućićemo u evropsku uniju iz koje će dotle skoro svi da izađu, pa će evropska unija da se sastoji od: Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije, Slovenije, Crne Gore, a Kosovo će da bude kandidat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.