Incko: RS da otkaže referendum

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko izjavio je da će preduzeti korake da spreči RS da održi referendum o legalnosti suda BiH.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko izjavio je da će preduzeti korake da spreči RS da održi referendum o legalnosti suda BiH.

"Postoje dve mogućnosti - ili će Republika Srpska ukinuti glasanje ili će to učiniti međunarodna zajednica", rekao je Incko.

On je ocenio i da je odluka vlada zemalja EU, doneta u martu, da "separatistima u Bosni" zaprete sankcijama kao što su zamrzavanje imovine i zabrana putovanja, bila korak u dobrom pravcu. "Mogao bi da dođe trenutak kada će (uvođenje sankcija) biti neophodno", upozorio je Incko.

On je naglasio da Evropska unija mora više da se angažuje u Bosni i Hercegovini, kako bi toj etnički podeljenoj zemlji pomogla da prevaziđe sve dublju političku krizu. "Nalazimo se u zaista ozbiljnoj političkoj krizi, možda, najozbiljnijoj od potpisivanja Dejtonskog sporazuma", naglasio je Incko.

  • janko

    30.04.2011 09:13
    sta opet?
    sta ove s.rBende opet provociraju, nije im dosta rata

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet