SAD: Preti odmazda zbog ubistva Bin Ladena

Američki Stejt department izdao je upozorenje američkim ambasadama i građanima da bi posle ubistva vođe Al kaide Osame bin Ladena u Pakistanu moglo da izbije antiameričko nasilje.
Američki Stejt department izdao je upozorenje američkim ambasadama i građanima da bi posle ubistva vođe Al kaide Osame bin Ladena u Pakistanu moglo da izbije antiameričko nasilje. Očekuje se da će Bin Ladenov naslednik na čelu Al Kaide biti Egipćanin Ajman al Zavahiri.

U saopštenju izdatom ubrzo nakon što se američkoj javnosti obratio predsednik Barak Obama, saopštivši da je Bin Laden ubijen, ističe se da postoji značajan "potencijal za antiameričko nasilje imajući u vidu antiterorističku aktivnost u Pakistanu". U saopštenju se apeluje na američke građane da svoja putovanja ograniče koliko god je to moguće i da izbegavaju masovna okupljanja i demonstracije. U zavisnosti od uslova, postoji mogućnost da neke amabasade ili konzulati privremeno obustave rad.

Ajman al Zavahiri je bio mozak operacija Al Kaide i najviše se pojavljivao u javnosti, često osuđujući SAD i njihove saveznike u video porukama, prenosi Rojters. U jednoj od najnovijih poruka on je pozvao muslimane da se bore protiv NATO i američkih snaga u Libiji. Zavahiri je drugi, posle Bin Ladena, na FBI listi najtraženijih terorista.
  • 02.05.2011 07:02
    1
    "SAD:Preti odmazda zbog ubistva Bin Ladena"
    to znaci da je SAD s NAMEROM da izazove ZLO u vidu ubistava i moguceg rata, ubila Bin Ladena...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.