Danas sahrana Gadafijevog sina i troje unučadi

Sahrana najmlađeg sina i troje unučadi libijskog lidera Muamera Gadafija, ubijenih u vazdušnom napadu NATO snaga, biće održana danas na groblju u Tripoliju, saopštio je portparol libijske vlade Musa Ibrahim.
Sahrana najmlađeg sina i troje unučadi libijskog lidera Muamera Gadafija, ubijenih u vazdušnom napadu NATO snaga, biće održana danas na groblju u Tripoliju, saopštio je portparol libijske vlade Musa Ibrahim.
U napadu su stradali Gadafijev sin Saif al-Arab (29), unuk Saif (3) i unuke Kartag (2) i četvoromesečna Mastura.

Libijske vlasti negirale su da su kontrolisale objekte u predgrađu Tripolija, na koje je izvršen napad, a zamenik šefa libijske diplomatije Haled Kaim rekao je da je napad bio četvrti pokušaj ubistva Gadafija, koji je u vreme bombardovanja bio u kući, ali nije povređen. Kaim je, takođe, demantovao tvrdnje pojedinih medija da su libijske vlasti izmislile ova ubistva, rekavši da je predstavnicima crkava u Tripoliju danas bilo dozvoljeno da vide tela ubijenih u bolničkoj mrtvačnici.

Smrt Gadafijevog sina i unučadi potvrdio je i katolički biskup u Tripoliju Djovani Martineli za TV kanal "Skaj TG24", na kojem su objavljeni snimci biskupa i drugih crkvenih dostojanstvenika kako stoje ispred tela prekrivenih pokrovima i libijskim zastavama. Martineli je kazao da su ga predstavnici različitih lokalnih crkava odveli u mrtvačnicu, gde su održali zajedničku molitvu, preneli su svetski mediji.

Libijske vlasti saopštile su da žale zbog napada građana na nekoliko ambasada evropskih zemalja, rekavši da su policijske snage obuzdale masu ljudi, besnu zbog pogibije članova Gadafijeve porodice. Kaim je rekao da će vlada proceniti i nadoknaditi štetu nanetu ambasadama.
Među napadnutima su ambasade Velike Britanije i Italije, kao i konzularno odeljenje ambasade SAD.
  • Vaskez NS

    02.05.2011 17:58
    Žrtve NATO agresije na Libiju su imale i svoje živote. Jednu takvu kratku priču o životu ubijenog Saifa možete naći na:
    http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Bolje-govorio-srpski-od-arapskog.sr.html
  • Sunđer Bob

    02.05.2011 07:50
    Ista ta Amerika, koja u celom svetu vedri i oblači, je i stvorila Bin Ladena, Gadafija i sve ostale lidere "drugog" i "trećeg" sveta, podržavala ih dok su joj trebali, a kada su se oteli kontroli-e, onda ih treba uništiti kao korov, sa njihovom užom i širom familijom. To je ta njihova čuvena "demokratija" i "borba za ljudska prava". Večita hipokrizija, koja treba da opravda krstaške pohode, koji nisu ni prestajali još od XXI veka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet