Nektar kupuje slovenački Fruktal

Srpski lider u proizvodnji sokova "Nektar" najozbiljniji je kandidat za kupovinu slovenačkog "Fruktala".
Srpski lider u proizvodnji sokova "Nektar" najozbiljniji je kandidat za kupovinu slovenačkog "Fruktala". Kako piše Press, u takozvani finalni krug za kupovinu slovenačke kompanije ušle su tri ili četiri firme, a najviše šanse da postane novi vlasnik ima upravo "Nektar" iz Bačke Palanke.

- Više od 17 firmi preuzelo je dokumentaciju, a na Fruktalovu adresu pristiglo je oko 10 neobavezujućih ponuda. Kako se može čuti, samo tri do četiri kompanije uspele su da uđu u finalni krug i od njih se očekuje da dostave obavezujuće ponude. Uz "Nektar", nagađa se da je u igri i austrijski "Špic". Ipak, u Sloveniji "Nektar" važi za najpoželjnijeg kupca, koji će "Fruktal" razvijati u dobrom pravcu. To bi ujedno bila i logična kupovina, s obzirom na to da bi srpska kompanija, koja je lider u kategoriji sokova u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, samo proširila uticaj i na ovdašnje tržište - navodi list.

Prema ranijim navodima slovenačkih medija, za "Fruktal" su interesovanje između ostalih pokazali i nemački "Ekes-Granini", austrijski "Pago" i "Rauh", češka "Kofola" i "Ljubljanske mlekarne", kao i opština Ajdovščina, koja želi da ta fabrika ostane u slovenačkom vlasništvu.
  • TT

    24.05.2011 07:16
    too
    nektar nektar nektar...
    vidite kako tamo opština hoće da kupi?
    nema, svest na jednom višem nivou.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet