Berluskoni: Milano ne sme postati ciganopolis

Pet dana uoči drugog kruga lokalnih izbora u Italiji, Silvio Berluskoni izjavio da "Milano ne sme postati islamski grad, 'ciganopolis' pun romskih čergi".
Pet dana uoči drugog kruga lokalnih izbora u Italiji, Silvio Berluskoni izjavio da "Milano ne sme postati islamski grad, 'ciganopolis' pun romskih čergi".

Zaoštrena retorika na račun imigranata posebno je vezana za Berluskonijev Milano, gde je kandidat levice dobio više glasova u prvom krugu. Italijanski premijer je na internet stranicama svoje stranke napisao i da "Milano ne sme postati okupiran strancima kojima levica čak želi da da glasačko pravo".

On je pozvao glasače da ne prepuštaju Milano "krajnjoj levici i opasnosti da postane nesređen i haotičan grad" i pozvao ih da podrže dosadašnju gradonačelnicu Leticiju Morati. Leticija Morati je u prvom grugu osvojila nešto manje od 42 odsto glasova, dok je kandidat levice Đuliano Pisapija dobio 48 posto glasova u prvom krugu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet