Protesti u Srpskoj bez incidenata

Nekoliko hiljada građana okupilo se na Trgu palih boraca ispred Spomenika braniocima Republike Srpske u Višegradu, posle čega je održana protestna šetnja ulicama tog grada.

Nekoliko hiljada građana okupilo se na Trgu palih boraca ispred Spomenika braniocima Republike Srpske u Višegradu, posle čega je održana protestna šetnja ulicama tog grada.

Proteste u Višegradu je organizovala opštinska Boračka organizacija, javili su mediji u RS.

Protesti su održani danas na Palama, kao i u Lukavici, gde se okupilo oko 1.500 građana. Predsednik Studentske organizacije Filozofskog fakulteta Pale Predrag Govedarica rekao je da su studenti izašli na protest da bi dali podršku generalu Mladiću.

Protestne šetnje građana nezadovoljnih hapšenjem Mladića održane su i u Istočnom Novom Sarajevu, kao i u Istočnoj Ilidži, sarajevskim naseljima koji pripadaju RS. Borci Istočnog Sarajeva naveli su da ne mogu prihvatiti da se hapse samo srpski generali, dok, kako kažu, oni u Federaciji BiH ne odgovaraju za zločine počinjene nad Srbima.

U centru Banjaluke danas je postavljen veliki transparent sa slikom Ratka Mladića, a na njemu je ispisano "Slomljeno je krilo, ali pamtimo vojnički let". Nije poznato ko je postavio transparent.

  • janko

    29.05.2011 16:35
    zeme i patriJote
    boli njih k...c za usranog djenerala sratka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.