Stros-Kan: Nisam kriv

Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominik Stros-Kan izjasnio se danas pred sudom u Njujorku da nije kriv za seksualni napad i pokušaj silovanja.
Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominik Stros-Kan izjasnio se danas pred sudom u Njujorku da nije kriv za seksualni napad i pokušaj silovanja.

Stros-Kan je optužen za pokušaj silovanja sobarice u jednom hotelu u Njujorku 14. maja. On je uhapšen u avionu nekoliko minuta pre poletanja za Pariz.

Naredno ročište zakazano je za 18. jul, a ukoliko sud utvrdi krivicu, 62-ogodišnji Stros-Kan može biti osuđen na 25 godina zatvora, javlja BBC.

Stros-Kan je stigao u Vrhovni sud Njujorka u pratnji supruge novinara francuske televizije Ane Sinkler.

Prilikom dolaska pred sud grupa hotelskih radnika uzvikivala je: "Sram te bilo", solidarišući se sa sobaricom koja ga je optužila.

Sada sledi dug sudski proces koji će najverovatnije početi na jesen.

Stros-Kan se tereti za pokušaj silovanja, seksualni napad, nezakonito zatvaranje i prisilno dodirivanje.

Hapšenje Stros-Kana osvanulo je na svim naslovnim stranicama i uzdrmalo je političko rukovodstvo Francuske, gde se bivši direktor MMF smatrao najizglednijim kandidatom na predsedničkim izborima naredne godine.

U Francuskoj se veruje da je Stros-Kan prevaren, ali se povela i debata o seksualnom zlostavljanju.

Tužilaštvo tvrdi da ima uzorak DNK koji će nedvosmisleno potvrditi optužbe sobarice protiv Stros-Kana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.