Sirija: Ubijeno 120 policajaca

Najmanje 120 policajaca i pripadnika snaga bezbednosti poginulo je u sukobu sa naoružanim grupama na severu Sirije, javila je sirijska televizija.
Najmanje 120 policajaca i pripadnika snaga bezbednosti poginulo je u sukobu sa naoružanim grupama na severu Sirije, javila je sirijska televizija. U izveštaju agencije Asošiejted pres iz Bejruta kaže se da ove navode nije moguće nezavisno proveriti, pošto su sirijske vlasti proterale strane novinare i jako ograničile rad medija.

U izveštaju sirijske televizije navodi se da su 82 policajca poginula u napadu na jedan bezbednosni punkt, a do sukoba je došlo u gradu Džisr al Šugur u provinciji Idlib. Državna televizija javila je da su naoružane grupe u toj oblasti izvele "masakr", navodeći da su te grupe postavile zasede policajcima i snagama bezbednosti, digli u vazduh jednu poštu, razrušili vladine zgrade i sakatili tela.

Sirijske oružane snage se u toj provinciji već nekoliko dana obračunavaju sa ustanicima koji traže okončanje vladavine predsednika Bašara al Asada. Borci za ljudska prava, koji demantuju ove navode, tvrde da je od subote tamo ubijeno najmanje 42 osobe, a ranjeno oko 200 ljudi. Više od 1.200 ljudi od marta je poginulo u gušenju ustanka u Siriji, saopštili su borci za ljudska prava.
  • srdjan

    07.06.2011 06:44
    E po amerikancima, ovo je ok. Opravdana borba za slobodu....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet