Korupcija muči EU

Evropska komisija objavila je planove za suzbijanje korupcije i upozorila da će obelodaniti imena zemalja članica koje ne uspevaju da spreče tu zloupotrebu, čija je godišnja cena za poreske obveznike EU procenjena na 120 milijardi evra.

Evropska komisija objavila je planove za suzbijanje korupcije i upozorila da će obelodaniti imena zemalja članica koje ne uspevaju da spreče tu zloupotrebu, čija je godišnja cena za poreske obveznike EU procenjena na 120 milijardi evra.

Optužujući vlade pojedinih članica EU da problem korupcije ne uzimaju dovoljno ozbiljno, izvršno telo Evropske unije ističe da bi izveštaj u kojem je ocenjen odgovor svake od članica vezan za korupciju trebalo da ih primora na akciju.

Nekoliko članica EU spada među najmanje korumpirane na svetu, pri čemu je Danska na prvom mestu, na listi globalne agencije Transperensi Internešenel. Ostale članice, međutim, zaostaju, a skandali s korupcijom podstakli su nezadovoljstvo javnosti zbog strogih fiskalnih mera koje se preduzimaju širom evro zone, radi smanjenja duga i otklanjanja ekonomske krize.

  • 07.06.2011 11:40
    sto lepo EU ne slusa glas naroda,ne bi trebala sada da se dodatno muci i otkriva koje su to drzave u EU sa najvecim % korupcije,

    po slobodnoj proceni, najverovatnije vode 2 clanice EU koje su od skora se prikljucile zemljama EU,
    potom ex yu drzava,
    a u buduce jos 2 nove clanice EU koje imaju sansu da se prikljuce EU,ali tu se nece znati uvek koja vodi snjur u korupciji, cas ce biti jedna prva cas druga
    zbog toga, te 2 drzave buduce clanice EU, sto su uvek bile bolje jedna od druge, nisu mogle ziveti u suzivotu federacije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.