Amfilohije: Nastavak progona crkve

Mitropolit Crnogorsko primorski, Amfiohije, ocenio je da su sudski procesi protiv njega "nastavak gonjenja pravoslavne crkve u Crnoj Gori, koje je poodavno započelo".
Mitropolit Crnogorsko primorski, Amfiohije, ocenio je da su sudski procesi protiv njega "nastavak gonjenja pravoslavne crkve u Crnoj Gori, koje je poodavno započelo".

On je u intervjuu Večernjim novostima ocenio da je taj progon nastavak progona iz perioda Drugog svetskog rata i kasnije posleratnih komunističkih vlasti. "Plod tog besudnog ponašanja je veštačko stvaranje pseudoreligijske zajednice, koju iz političkih i ideoloških razloga pokušavaju da podmetnu kao jedinu pravoslavnu crkvu", rekao je mitropolit.

On rekao da je Crnogorska pravoslavna crkva "kukavičije jaje" i državni projekat koji se plaća iz državnog budžeta. "U međuvremenu su se događali napadi i otimanja crkava, a narod je podeljen, prvi put u istoriji Crne Gore, po osnovu pravoslavlja. Podmetnuto je, dakle, kukavičje jaje zvano CPC, formirano isključivo radi političkih ciljeva", izjavio je mitropolit Amfilohije.
  • Richard Dawkins

    27.06.2011 08:12
    religija = zlo
  • ns

    27.06.2011 04:59
    M A F I J A ! ! !
  • Andro

    26.06.2011 17:42
    ???
    A kakve crkva ima veze s državom? Član 11 Ustava Republike Crne Gore, kaže: "Pravoslavna crkva, Islamska vjerska zajednica, Rimokatolička crkva i druge vjeroispovijesti su odvojene od države.
    Vjeroispovijesti su ravnopravne i slobodne u vršenju vjerskih obreda i vjerskih poslova.
    Vjeroispovijesti samostalno uređuju svoju unutrašnju organizaciju i vjerske poslove, u granicama pravnog poretka."
    Doduše, i: "Država materijalno pomaže vjeroispovijesti."
    Dakle, kad god vam nešto muljaju i nije vam jasno o čemu se radi - radi se o NOVCIMA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet