Milijarder protiv Putina

Jedan od najbogatijih Rusa, milijarder Mihail Prohorov, od subote lider partije bogatih biznismena Pravoje delo, izjavio je da želi da se bori za fotelju u kojoj je Vladimir Putin.
Jedan od najbogatijih Rusa, milijarder Mihail Prohorov, od subote lider partije bogatih biznismena Pravoje delo, izjavio je da želi da se bori za fotelju u kojoj je Vladimir Putin. - Čini mi se da bih bio dobar predsednik vlade - smatra Prohorov. Na kongresu partije Pravoje delo samo jedan delegat je bio protiv Prohorova, a njih 107 je glasalo da on bude novi partijski lider. Mihail Prohorov je rukovodilac grupe ONESKIM.

Mihail Prohorov je izjavio da bivši vlasnici naftne kompanije "Jukos", Mihail Hodorkovski i Platon Lebedev, koji se sada nalaze u zatvoru, treba da budu oslobođeni. On je objasnio da partija neće promeniti naziv, jer je bolje da predstavi nove ideje. Pravoje delo je desno orijentisana partija. - Bilo bi dobro da se iz političkog rečnika izbaci termin "opozicija“, jer asocira na marginalne grupe koje su izgubile vezu sa stvarnošću - rekao je Prohorov. - Svestan sam da nam je vladajuća Jedinstvena Rusija bacila rukavicu kritikujući naš program koji još nismo ni objavili.

Moskovljanina Mihaila Dmitrijeviča Prohorova (46) Rusi pamte i po plaćanju skupih zabava i skandalu u francuskom zimovalištu Kuršavel. Miša je nakratko bio uhapšen, jer je francuskoj policiji dojavljeno da je u to mondensko mesto stigla velika grupa "dama za provod", a sve to je finansirao Miša Žirafa, kako ga zbog košarkaškog rasta od mladosti zovu drugari. Jedan od lidera Jedinstvene Rusije, Jurij Šuvalov, veruje da Pravoje delo može da osvoji dovoljan broj glasova za ulazak u parlament. Šuvalov dodaje da Pravoje delo zasad liči na udruženje biznismena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet