Ulovljen morski pas u crnogorskom primorju

Ribar iz Bara ulovio je jutros morskog psa dužine 2,17 metara i teškog oko 150 kilograma, preneo je portal "Vijesti".

Ribar iz Bara ulovio je jutros morskog psa dužine 2,17 metara i teškog oko 150 kilograma, preneo je portal "Vijesti".

Morski pas je ulovljen na tridesetak kilometara od obale kada se uhvatio u mrežu bačenu pre nekoliko dana u more. "Ulovljeni morski pas je modrulj (prionace glauca), a Jadransko more je njegovo prirodno stanište", kazao je direktor Instituta za biologiju mora Aleksandar Joksimović.

Po njegovim rečima, modrulj nije potencijalno opasan za ljude, retko se približava obali i do sada na crnogorskom delu obale nije zabeležen napad ove vrste morskog psa na čoveka. Joksimović kaže da je do sada bilo sporadičnih ulova modrulja u crnogorskom primorju i podsetio na jedan od pre dve godine kod Herceg Novog. Modrulj može da poraste do četiri metra i da dostigne težinu do 150 kilograma.

  • sosa

    06.08.2011 15:47
    @Miki
    I kažeš nije ulovljen modrulj, radio 021 nema tačnu vest, a šta je ufaćeno, kaži nam, nismo gledali TV???
  • Miki

    05.08.2011 18:16
    Pošto već tražite dlaku u jajetu. Nije uopšte ulovljen modrulj, ko je gledao tv, to je mogao videti. Ovaj na sajtu je stavljen samo kao ilustracija...
  • зики

    05.08.2011 16:45
    неман
    Виђу чоче немани!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet