Venecuela prazni zatvore

Vlasti u Venecueli oslobodile su više od 2.000 zatvorenika kako bi poboljšale uslove u preopterećenim zatvorima širom zemlje.

Vlasti u Venecueli oslobodile su više od 2.000 zatvorenika kako bi poboljšale uslove u preopterećenim zatvorima širom zemlje.

Ovaj program odnosi se samo na zatvorenike koji su osuđeni na zatvorske kazne u trajanju do pet godina i koji se dobro vladaju, a u obzir se uzimaju i priroda krivičnog dela koje su počinili, kao i njegov uticaj na društvo.

Grupe za ljudska prava ističu da je kazneni sistem ove južnoameričke zemlje u krizi, budući da u zastarelim zatvorskim kompleksima, koji su projektovani za smeštaj 13.000 zatvorenika, boravi skoro 50.000 ljudi. Za sada nije poznato koliko će još zatvorenika u okviru ovog programa biti oslobođeno, ali je ministarka za kazneno-popravna pitanja Iris Varela rekla da bi čak 20.000 zatvorenika, koji ne predstavljaju opasnost za društvo, trebalo da bude pušteno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet