Britanskoj policiji preti bankrot

Zbog talasa nereda koji su zahvatili Veliku Britaniju, britanska policija mogla bi već do kraja avgusta da proglasi bankrot, javila je agencija Itar-Tass iz Londona.

Zbog talasa nereda koji su zahvatili Veliku Britaniju, britanska policija mogla bi već do kraja avgusta da proglasi bankrot, javila je agencija Itar-Tass iz Londona.

Kako navodi agencija, takva pretnja proističe iz specijalnog Zakona o neredima iz 1886. godine, po kojem je policija obavezna da isplati novčanu kompenzaciju u slučaju nanošenja štete na imovini građana, uključujući oštećenje zgrada u uličnim neredima, u roku od 14 dana od trenutka podnošenja zahteva oštećene strane. Pritom, ne postoji ograničenje razmera isplate.

"Izvršićemo sve svoje obaveze u skladu sa zakonom, jednostavno nemamo drugog izlaza", rekao je neimenovani predstavnik Skotland jarda. Naknada se isplaćuje iz budžeta onih policijskih službi koje su aktivne u oblasti gde su izbili neredi.

Rukovodstvo policije je nekoliko decenija insistiralo na ukidanju tog zakona, ali parlament nije uključio to pitanje na dnevni red, pa se posle masovnih nereda poslednjih pet dana u gradovima Engleske i Velsa, praćenih pustošenjem i pljačkama prodavnica i druge imovine, policija našla u situaciji da plaća velike sume. Ruska državna agencija prenosi proračune Asocijacije britanskih osiguravača po kojima je samo u Londonu naneta šteta za prva tri dana nereda dostigla 100 miliona funti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.