Otac ubio ćerke da sačuva čast porodice

Jedan otac iz Libije ubio je "iz časti" svoje tri ćerke koje su silovale Gadafijeve trupe, kako bi skinuo ljagu sa porodice, saopštila je nevladina organizacija "Lekari za ljudska prava" (PHR).
Jedan otac iz Libije ubio je "iz časti" svoje tri ćerke koje su silovale Gadafijeve trupe, kako bi skinuo ljagu sa porodice, saopštila je nevladina organizacija "Lekari za ljudska prava" (PHR). Muškarac je ćerkama starosti 15, 17 i 18 godina prerezao grkljan, nakon što su ih u školi u mestu Tomina pored Misurate obljubili vojnici odani pukovniku Gadafiju.

Ova priča je samo jedan od velikog broja uznemirujućih priča do kojih je došao tim istražitelja iz pomenute organizacije, sa sedištem u Bostonu, koji je u junu boravio u libijskom gradu Misurati, pošto su pobunjenici proterali snage lojalne pukovniku.

Tokom tog perioda, oni su kroz razgovore sa više desetina preživelih došli do podataka o ratnim zločinima i zločinima protiv čovečnosti, koje su činile Gafijeve trupe. "Četiri očevica su izjavila da su Gadafijeve trupe prinudno pritvorile 107 civila i koristile ih kao ljudske štitove da zaštite vojne zalihe od napada NATO snaga južno od Misurate", navodi se u izveštaju.

PHR je došao i do kopija vojnih naređenja koja pokazuju da je Gadafi naredio trupama da izgladnjuju civile u Misuratiju, kao i da se zaplene zalihe hrane i zabrani lokalnom stanovništvu da prima humanitarnu pomoć.

U izveštaju se takođe navodi da su istraživani samo zločini koje su počinile Gadafijeve trupe, pošto tim u vreme posete nije bio u mogućnosti da ispita navode o kršenju ljudskih prava koje su počinili pobunjenici ili NATO.
  • 01.09.2011 17:55
    Zlo je to što se ženama čast nalazi između nogu. Žene se smatraju krivima čak i kada ih neko siluje. Da je tako i u Srbiji potvrđuju komentari na račun devojke koju je napao majčin bivši ljubavnik.
  • Richard Dawkins

    01.09.2011 08:19
    religija = zlo
  • 31.08.2011 15:51
    Naravno o zločinima pobunjenika (čitaj Al Kaide) i NATO-a niko neće ni pisati mnogo, a oni koji to budu biće brzo ućutkani...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet