Obamin stric nelegalno u Americi

Onjango Obama (67), stric Baraka Obame, prvog tamnoputog predsednika u istoriji SAD, uhapšen je pre četiri dana zbog vožnje u pijanom stanju u Masačusetsu. Da stvar bude gora, otkriveno je da Onjango ilegalno boravi na teritoriji Amerike.
Onjango Obama (67), stric Baraka Obame, prvog tamnoputog predsednika u istoriji SAD, uhapšen je pre četiri dana zbog vožnje u pijanom stanju u Masačusetsu. Da stvar bude gora, otkriveno je da Onjango ilegalno boravi na teritoriji Amerike.

On je prebačen u zatvor bez prava na kauciju, a prilikom privođenja je rekao da će pozvati Belu kuću kako bi regulisao plaćanje kaucije.

Kako prenosi "Tajms", Onjango Obama je još šezdesetih godina stigao u SAD. Tužilac je saopštio da policija traga za mestom stanovanja uhapšenog, za kojim je odranije postojala poternica zbog ilegalnog boravka na teritoriji SAD.

Barak Obama je u knjizi "Snovi moga oca" iz 1994. naveo da je Onjango Obama "stric koji je otišao u Ameriku pre 25 godina i nikad se nije vratio“.

Policajac Val Krištal, koji je uhapsio osumnjičenog još 24. avgusta u okrugu Fremingem, naveo je u izveštaju da je Onjango prošao kroz raskrsnicu ne zaustavljajući se na znak "stop" i pri tom umalo izazvao sudar.

Analizom je u njegovoj krvi pronađeno 0,14 promila alkohola, a u Masačusetsu je dozvoljeno 0,08 promila. Na prvom pojavljivanju pred sudom, Onjango se izjasnio da nije kriv. Sud je ranije doneo odluku da mora biti deportovan u Keniju.

Veruje se da je Onjango živeo u Bostonu sa sestrom Zeituni, koja je Obamina tetka, a kojoj je odobren legalan boravak u SAD posle sudskog procesa. Onjango je sin Sare Obame, treće žene dede Baraka Obame. Barakov otac Barak Obama stariji rođen je u Keniji, a ženio se četiri puta i imao je četvoro dece. Poginuo je 1982. u saobraćajnoj nesreći. Obamina majka Stenli En, belkinja iz Kanzasa, preminula je 1995. od raka. Predsednik SAD ima brojnu rodbinu u Keniji, koju je obišao 1987.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.