11-godišnjak osuđen za krađu tokom nereda u Londonu

Britanski sud osudio je danas jedanaestogodišnjeg dečaka na 18 meseci popravnih mera zbog krađe tokom nereda u Londonu.
Britanski sud osudio je danas jedanaestogodišnjeg dečaka na 18 meseci popravnih mera zbog krađe tokom nereda u Londonu. Skotland jard je saopštio da je reč o dosada najmlađoj osobi kojoj se sudi za nerede koji su izbili u Londonu početkom avgusta. 

Sud dečaka tereti za krađu korpe za otpatke vredne 55 evra iz izloga jedne robne kuće u londonskom predgrađu Romford 8. avgusta.
Sudija Džon Vulard ocenio je da se radi o "veoma ozbiljnom prestupu," i osudio dečaka na 18 meseci popravnih mera koje se često propisuju maloletnicima. 

Ovakve mere se razlikuju od slučaja do slučaja i mogu uključiti rad u interesu lokalne zajednice, ograničenje kretanja i slično, naveo je AFP.

Ovoga puta mere uključuju pravo lokalnih vlasti da odrede gde će dečak živeti narednih šest meseci, rekao je sudija. "Da ste malo stariji završili biste u zatvoru. Morate da shvatite da ne možete da se izvučete pošto počinite ovakav prestup," dodao je on. 

Policija je do sada uhapsila 2.124 osobe zbog nereda u Londonu a 1.221 osoba je optužena.

Radi se o najgorim neredima u Engleskoj od 1980-ih u kojima su stotine maskiranih mladića razbijali izloge i pljačkale radnje, a petoro ljudi je poginulo.

  • 31.08.2011 17:58
    Prošao gore nego Ceca!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet