Studenti upali na državnu televiziju

Grupa grčkih studenata prekinula je sinoć emitovanje vesti na državnoj televiziji, javljaju svetski mediji i dodaju da je policija bacila suzavac na studente koji su pokušali da blokiraju prilaze zgradi parlamenta.

Grupa grčkih studenata prekinula je sinoć emitovanje vesti na državnoj televiziji, javljaju svetski mediji i dodaju da je policija bacila suzavac na studente koji su pokušali da blokiraju prilaze zgradi parlamenta.

"Državna televizija NET je bila okupirana, ali smo se izborili sa tim. Reč je o studentima", rekao je portparol vlade Elijas Mosialos, ne navodeći druge detalje. Vesti televizije u 20 sati prekinute su odmah na početku i umesto toga su pušteni putopisni dokumentarci.

Ispred zgrade parlamenta u centru Atine policija je u međuvremenu bacila suzavac kako bi sprečila demonstrante, koji se protive vladinoj ekonomskoj politici, da blokiraju prilaze, rekao je fotograf AFP-a. Oko 2.000 ljudi prethodno se okupilo na trgu Sintagma, centru protestnih skupova građana, okupljenih oko predstavnika društvenog pokreta "Ogorčeni".

Mere štednje u Grčkoj, koje su isplatom pomoći posrnuloj ekonomiji te zemlje uslovile Evropska unija i Međunarodni monetarni fond, izazvale su proteste širom zemlje. Zaposleni u javnom sektoru, pogođeni smanjenjem zarada, najavili su da će 5. oktobra obustaviti rad, a generalni štrajk zakazan je za 19. oktobar.

  • 26.09.2011 07:45
    Jedini način da grčki studenti počnu da privređuju je da im se podele krampovi, motike i ašovi pa da se pošalju na prinudni rad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.