Još jedan zemljotres u Skoplju

Građani Skoplja osetili su danas oko 15 časova zemljotres jačine četiri stepena po Merkalijevoj skali.

Građani Skoplja osetili su danas oko 15 časova zemljotres jačine četiri stepena po Merkalijevoj skali.

Epicentar zemljotresa bio je u skopskom epicentralnom području, saopšteno je iz Seizmološke opservatorije Prirodno-matematičkog fakulteta u Skoplju.

Zemljotresi jačine između četiri i pet stepeni po Merkalijevoj skali na području Makedonije registrovani su i pre dva dana, a epicentri su bili u veleškom i skopskom epicentralnom području, na oko 50 kilometara jugoistočno od Skoplja.

Makedoniju je najrazorniji zemljotres pogodio 26. jula 1963. godine.

U zemljotresu jačine 6,9 stepeni po Rihteru, koji je tada pogodio Skoplje bilo je između 1.000 i 1.100 poginulih i oko 3.300 povređenih, a uništeno je i oko 80 odsto građevinskog fonda makedonskog glavnog grada.

  • Миле

    27.09.2011 11:28
    .
    Да Америка не ваља, не ваља, али немојте ми сад продавати романсиране причама о Југославији у којој си затвор могао добити и кад сањаш Броза у негативном контексту. И није ЈеНеА већ ЈНА.
  • Dr Petrović

    27.09.2011 04:46
    Nema više Jugoslavije :/
    Za slučajeve katastrofa, nekada je postojala Je-Ne-A, civilna zaštita, kompletno zdravstvo, radio mreža za opasnost, itd. Sećam se dobro zemljotresa u Skoplju, poplava i sl
    .
    Verovali ili ne, zajedništvo je čudo, duhovnost, kada ustaju svi kao jedan, kada duh nacije dolazi do svog izražaja. To je bogatstvo.
    Izgradili smo novo Skoplje, Crbu goru...
    A šta su "Ameri" uradili sa Nju Orleansom? Eno ga stoji isti onakav razrušen.
    I ko je onda bogat, a ko siroma~ ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet