Presuda Rodu Blagojeviću odložena do daljnjeg

Federalni sudija u Čikagu odložio je na neodređeno vreme izricanje presude bivšem guverneru Ilinoisa Rodu Blagojeviću, za višestruke osude za korupciju.
Federalni sudija u Čikagu odložio je na neodređeno vreme izricanje presude bivšem guverneru Ilinoisa Rodu Blagojeviću, za višestruke osude za korupciju. U saopštenju nakon odluke, sudija Džejms Zegel nije naveo nijedan razlog za odlaganje izricanja presude, već je samo naveo da je ono "obustavljeno do dalje odluke suda".

Advokat odbrane Šeldon Soroski pretpostavlja da će Rodu Blagojeviću presuda biti izrečena najverovatnije krajem oktobra ili početkom novembra, ubrzo nakon završetka suđenja u slučaju protiv Vilijama Selinija kome će, takođe, tokom oktobra suditi Džejms Zegel. Vilijam Selini se na sudu izjasnio da nije kriv za optužbe da je pokušao da izvuče novac od jednog holivudskog producenta za Blagojevićevu kampanju, iako tužioci ni ne tvrde da je Blagojević bio umešan u to.

Sudije su 27. juna utvrdile da je Blagojević kriv za 17 od ukupno 20 optužbi za korupciju, među njima i pokušaj prodaje, ili trampe mesta američkog predsednika Baraka Obame u Senatu. Blagojeviću preti maksimalna kazna od 305 godina zatvora, ali većina sudskih eksperata smatra da će dobiti 10-godišnju zatvorsku kaznu.
  • Scotch Bonnet

    29.09.2011 08:40
    Krimos
    "prijatelju" ne seri kad moram da ti kazem!
    Rod je kriv zato sto je pohlepna kriminalcina a ne zato sto je Srbin. Verujem da se doticni cak i ne izjasnjava kao Srbin jer je rodjen i odgajan kao Amerikanac. Americko pravosudje ne interesuje ko je kakvog porekla. Kamo lepe srece da Srbija ima isto pravosudje kao i SAD, sada bi cela skupstina Srbije bila iza resetaka!
  • Prijatelj iz Amerike (USA)

    28.09.2011 17:34
    Kriv zato sto je Srbin.
    Milorad (Rod) Blagojevich je osudjen i psiholoski namestena igra da ga isteraju sa vlasti kao Guverner Drzave Ilinoj,isto tako Obama ga nije previse cenijo jer nije Crnac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.