Preminuo scenarista "Alo Alo"

Scenarista kultne humorističke serije "Alo Alo" Dejvid Kroft preminuo je u 89. godini u svom domu u Portugalu, saopštila je njegova porodica.

Scenarista kultne humorističke serije "Alo Alo" Dejvid Kroft preminuo je u 89. godini u svom domu u Portugalu, saopštila je njegova porodica.

Humorističku seriju "Alo Alo", čija je radnja smeštena u Francuskoj za vreme nemačke okupacije, pisao je zajedno sa Džeremijem Lojdom. Kroft i Lojd su sarađivali na još šest serija, među kojima je i "Da li ste usluženi?" o grupi prodavaca jedne robne kuće.

Kroft je mogao da iskoristi iskustvo stečeno službovanjem u Indiji i Singapuru, gde je dobio čin majora, za blagi humor o vojnom životu, oslikan možda najbolje u njegovoj seriji "Tatina vojska".

  • 28.09.2011 18:08
    ns
    Interesanto, da Francuzi nisu imali prilike gledati ovu predivnu humoristicku seriju
    i da nije prikazivana na njihovim TV programima, bas interesantno
  • good moaning

    28.09.2011 08:13
    Hvala ti za smeh i lepe uspomene na osamdesete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.