Umro Stiv Džobs

Kompanija "Epl" (Apple) je na svom sajtu objavila da je preminuo Stiv Džobs (56), vizionar koji je pre 35 godina u Kaliforniji osnovao malu IT firmu koja je do danas izrasla u najvredniju kompaniju sveta.

Kompanija "Epl" (Apple) je na svom sajtu objavila da je preminuo Stiv Džobs (56), vizionar koji je pre 35 godina u Kaliforniji osnovao malu IT firmu koja je do danas izrasla u najvredniju kompaniju sveta.

"Njegovi briljantnost, strast i energija su bili izvor bezbrojnih inovacija koje su obogatile i poboljšale živote svih nas. Svet je nemerljivo bolje mesto zahvaljujući Stivu. Njegove najveće ljubavi su bili supruga Loren i porodica. Naša srca su s njima i sa svima onima koje su dotakli Stivovi neverovatni talenti", saopštio je "Epl". Džobs je umro samo dan pošto je u Kupertinu, u Kaliforniji, njegov naslednik na čelu "Epla" Tim Kuk predstavio najnoviju verziju superpopularnog smartfona "ajfon", koji je ponajviše načinio "Epl" najvrednijom firmom na svetu, bogatijom čak i od vlade SAD.

Džobs se dugo borio sa rakom pankreasa, zbog kojeg je krajem avgusta morao da prepusti čelo kompanije. "Uvek sam govorio da ću, ako dođe dan kada ne budem mogao da obavljam svoje dužnosti generalnog direktora "Epla", biti prvi koji će vam to saopštiti. Nažalost, taj dan je došao", rekao je tada Džobs.

On je kao beba dat na usvajanje. Kako je nedavno izjavio njegov biološki otac, Sirijac Abdulfatah Džon Džandali, majka Džoana Šibl Simpson je morala da se odrekne svog novorođenog sina jer su se njeni roditelji protivili vezi sa Sirijcem. Stiv Džobs će ostati zapamćen kao jedan od simbola 21. veka, ere računara, "gedžeta", smartfona i, naposletku, tablet računara. Za manje od jedne decenije predstavio je nekoliko revolucionarnih proizvoda i koncepata koji su preporodili tržište potrošačke elektronike: iTunes (2003), iPhone (2007), App Store (2008) i, konačno, iPad (2010).

  • Djura

    07.10.2011 14:12
    RIP
    klub 56
    oni su bar postigli nesto i nisu narkomani
  • Bozidar

    07.10.2011 09:42
    @Nikola
    lakse malo covece. moj komentar nema veze sa njegovim uspesima. znam ja vrlo dobro ko je on bio, ali ne vidim iz koje oblasti bi mogao da dobije pomenutu nagradu. iz rukovodjenja korporacijom? iz nadahnutih govora? to sto ne postoji oblast iz koje bi dobio nobela ne umanjuje njegovu velicinu
  • Nemanja

    06.10.2011 18:21
    i Cloud
    Majstor nije umro, otišao je u Cloud!
    Rest in Peace Steve!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.